Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Utiliteit

Zorgsector
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Warmtekrachtkoppeling

De warmtekrachtkoppeling met warmtebuffer kent een korte terugverdientijd van vier tot vijf jaar, het halveert de energierekening en gebruikers besparen ook nog eens dertig tot veertig procent energie.

In gebouwen die in de jaren zestig en zeventig gebouwd zijn is het verwarmingssysteem vaak sterk verouderd. De systemen zijn gebaseerd op de isolatiewaarden van die tijd. In de loop der jaren is de isolatie echter aanzienlijk verbeterd, maar zijn de verwarmingsinstallaties niet of nauwelijks aangepast. Het is dan verstandig om het verwarmingssysteem eens tegen het licht te houden, en te bekijken of er slimmere alternatieven zijn voor de warmtevoorziening.

Eén van de opties is de toepassing van een gasmotor, die zowel warmte als elektriciteit opwekt. Dit wordt een warmtekrachtkoppeling genoemd.

Door middel van een WKK-Scan kan CCS in korte tijd bepalen of het rendabel is om in een gebouw een warmtekrachtkoppeling (WKK) te plaatsen naast of als gedeeltelijke vervanging van het bestaande verwarmingssysteem. Een WKK met buffer heeft veel voordelen. Zo levert het een zeer hoog rendement op van de toegevoegde energie, wordt elektriciteit opgewekt voor eigen gebruik en is het financieel aantrekkelijk.
Bovendien is het gasgebruik van de gasmotor, net als de zelf gebruikte elektriciteit die de gasmotor opwekt, vrijgesteld van energiebelasting. De terugverdientijd van een WKK ligt typisch tussen de vier en vijf jaar. 

Als u het bloktarief betaald voor de energiebelasting op gas, dan is het extra interessant om een WKK toe te passen, en kan de terugverdientijd af nemen tot twee tot drie jaar. Om te kijken of een WKK voor U haalbaar is, heeft CCS de WKK Scan ontwikkeld.
Deze scan geeft slechts een eerste indicatie. Er is altijd deskundig advies nodig, om te kijken of het theoretische potentieel wel gehaald kan worden. Soms kan ook een betere terugverdientijd gerealiseerd worden, dan de WKK scan aangeeft. De manier, waarop de gasmotor wordt ingepast in het verwarmingssysteem is van groot belang voor de rendabiliteit. CCS kan u dat advies geven. 

Daarnaast is het van groot belang dat de juiste offertes worden aangevraagd. CCS kan daarvoor een bestek schrijven. CCS kan bestekken en de offertes beoordelen. CCS kan op verzoek ook een 2nd opinion uitvoeren, van ontwerpen, bestekken of offertes. Ook bij de technische kant van de bouwbegeleiding kan CCS u van dienst zijn.


 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
WKK scan
Houtverbrandingsscan

TOOLS & DOWNLOADS