Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Utiliteit

Zorgsector
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Factuurcontrole

Hoe kan het dat zorginstellingen te veel  betalen voor energie? Het antwoord is simpel. Energieleveranciers brengen vaak te veel kosten in rekening. Een goed voorbeeld is het blokverwarmingtarief.

Dit hogere tarief wordt  in rekening gebracht in plaats van het grootverbruiktarief. Omdat het grootverbruiktarief minder wordt belast is het goedkoper en kan het een flinke besparing opleveren. Een instelling komt in aanmerking voor het grootverbruiktarief wanneer er één elektriciteitsaansluiting is. Vaak is dat het geval in zorgcentra, waar van een collectieve bewoning sprake is. 
U kunt alvast uw globale besparing berekenen door naar onze website te gaan: www. cocos.nl/bloktarief.   Een ander voorbeeld is de capaciteit voor het transport van elektriciteit en gas. Deze dient regelmatig gecontroleerd te worden. Dit is een stuk eenvoudiger en kan vaak in eigen beheer gebeuren. Let bij gas wel op. De boete bij een te lage capaciteit is hier 100% van de overschrijving. Bij elektriciteit is er geen boete, dus hier kan je wat meer risico nemen. Uiteraard helpen wij u graag, maar u kunt ook veel zaken zelf. Een daadwerkelijk voorbeeld staat hier onder: In het voorbeeld is de post "Afgenomen belasting" 76 kW en maar een kwart van de capaciteit van 280 kW, die wordt gecontracteerd. Met andere woorden, de zorginstelling kan hier €300,- per maand besparen door de capaciteit te verlagen naar 80 kW. Wel dient uiteraard gecontroleerd te worden of er niet een bijzondere oorzaak is voor deze maand, zoals tijdelijke leegstand of een WKK die toevallig in deze maand continu elektriciteit leverde.
CCS kan al deze zaken voor u opzoeken. Hiermee bespaart u (veel) geld en tijd. CCS neemt deze zorg van u over en zorgt dat u niet teveel betaalt. 

 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
WKK scan
Houtverbrandingsscan

TOOLS & DOWNLOADS