Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Utiliteit

Zorgsector
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Warmtekrachtkoppeling

Veel zorginstellingen zijn gebouwd in de jaren zestig en zeventig. Het verwarmingssysteem van die gebouwen is gebaseerd op de isolatiewaarden van die tijd. In de loop der jaren is de isolatie echter aanzienlijk verbeterd, maar zijn de verwarmingsinstallaties niet of nauwelijks aangepast.

In het verleden zijn er bij sommige zorginstellingen warmtekrachtinstallaties geplaatst. Deze lopen nu tegen het einde van hun levensduur, en in sommige gevallen vielen de baten tegen. Dat komt vaak door een slecht ge├»ntegreerde warmtekrachtinstallatie, doordat de warmtevraag is afgenomen door isolatie, of omdat warmte-integratie indertijd als bijzaak werd gezien.  CCS kan u adviseren hoe de installatie wel ge├»ntegreerd dient te worden, en onder welke omstandigheden men tot een goede businesscase zou kunnen komen.
De opbrengsten van een warmtekrachtkoppeling (WKK) zijn voor iedere instelling verschillend. Echter forse CO2 besparingen van meer dan 20% zijn mogelijk, en het kan u tot 30% op uw energierekening besparen. Terugverdientijden liggen typisch rond de vier of vijf jaar, maar sneller terugverdienen kan ook.

Met uw verbruiksgegevens van afgelopen jaar kunt u zelf binnen 3 minuten een eerste indruk krijgen wat een WKK voor u kan opleveren, via de CCS WKK-scan. (link naar WKK-scan)


 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
WKK scan
Houtverbrandingsscan

TOOLS & DOWNLOADS