Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
WERKGEBIEDEN
CCS geeft energie advies op maat en is gespecialiseerd in de volgende sectoren:
 
Agrarische sector
Midden- en Kleinbedrijf
Innovatie in biomassa
Utiliteit en zorg
Proces- en levensmiddelenindustrie
Tool- en scan ontwikkeling
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Werken bij CCS

Wie zijn wij
CCS is een innovatief en hoogwaardig energie-adviesbureau. Wij bieden onze klanten een breed dienstenpakket op het gebied van energiebesparing en duurzame energie.

Tot onze kernactiviteiten behoren energiebesparing in de gebouwde omgeving, biomassavergisting in de agrarische sector en het ontwikkelen van nieuwe biobrandstoffen. Hierbij begeleiden wij onze klanten van idee tot oplevering van de geadviseerde installaties. Dit doen wij door een systematische aanpak en met veel creativiteit in een informele setting.

Wij staan voor innovatieve en grensverleggende opties, die realiseerbaar zijn. Zo hebben wij op biogasgebied een installatie ontwikkeld om op boerderijschaal  uit mest groen gas te maken.

In de gebouwde omgeving hebben wij, als eerste bij een pand aan de PC Hooftstraat in Amsterdam, een systeem gebouwd om energie uit de bodem te gebruiken voor het koelen en verwarmen van de winkel plus bovenwoningen. Wij zoeken gedreven mensen die met ons deze projecten verder willen oppakken.

Op dit moment hebben wij de onderstaande vacature(s):

Consultant Energie

Wat ga je doen?
Het motto van CCS is: Duurzaamheid wordt realiteit. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die hieraan wil meewerken. CCS is actief op het gebied van WKK, biomassa en warmte en je zult werkzaam zijn op de volgende terreinen:

- het uitvoeren en begeleiden van duurzame energieprojecten
- het uitvoeren van energiebesparingsprojecten
- het ontwikkelen van nieuwe energieconcepten (zoals rijden op biogas en mestraffinage) 
- het opzetten, coördineren en uitvoeren van Europese projecten.

Wat vragen wij van jou?
Je hebt een WO-opleiding met een achtergrond in techniek (werktuigbouwkunde is een pré) of een HBO-opleiding met enige jaren werkervaring. Kennis van duurzame energie en/of energiebesparing geniet de voorkeur. Je werkt graag op projectmatige basis. Een vereiste is dat je zowel schriftelijk als mondeling goed kunt communiceren.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een veelzijdige functie waarin je ondersteund en begeleid zal worden door ervaren consultants. Je zult naast de technische inhoud te maken krijgen met alle andere factoren die een project tot een succes maken. Er bestaat veel ruimte voor eigen ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. CCS biedt een marktconform salaris en een prestatieafhankelijke bonus. Daarnaast bieden wij een informele werksfeer.

Reageren?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met Dr. Ir. René Cornelissen op tel. 0570-667000. Jouw CV met brief kun je e-mailen naar info@ccsenergieadvies.nl.

Acquisitie naar aanleiding van bovengenoemde vacature(s) stellen wij niet op prijs. 

Stage of afstuderen

Als innovatief bedrijf zijn er genoeg mogelijkheden om bij CCS stage te lopen of af te studeren. Kijk naar onze website en als er een onderwerp bijzit dat je boeit, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Momenteel zoeken wij:

Stagiair die het mestprobleem oplost

Achtergrond

CCS (www.ccsenergieadvies.nl) ontwikkelt momenteel een innovatieve mestraffinage-installatie die wordt getest op proefboerderij De Marke (in Hengelo, Gelderland, onderdeel van de WUR). De veehouderij in Nederland heeft al jaren te kampen met mestoverschotten. Met name concentraties stikstof (N) en fosfaat (P) zijn aan strenge milieuregels gebonden. Afzet of verwerking van mest brengt hierdoor hoge kosten voor de boer met zich mee.
CCS heeft hier een technologisch antwoord op ontwikkeld dat zich momenteel in de laatste fase voor marktintroductie bevindt. Deze installatie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Vergisten (biogasproductie uit mest), scheiden van het digestaat waarna de natte fractie wordt verwerkt
  • P-verwijdering en verwerking tot een geconcentreerde fosfaatmeststof
  • N-verwijdering en verwerking tot een erkende stikstofkunstmest.

Opdracht

Als stagiair ga jij er voor zorgen dat de installatie op de markt gebracht kan worden. Hiertoe dien je de prestaties (P-verwijdering, N-verwijdering, energieverbruik, chemicaliënverbruik) nauwkeurig te meten én  te optimaliseren. Daarnaast leg je een link naar wet- en regelgeving en bekijk je de afzetmogelijkheden voor de geproduceerde (kunst)meststoffen.

Profiel

Wij zoeken iemand met een achtergrond in chemie en/of techniek en affiniteit met de agrarische sector. Je bent in staat om een gestructureerd meetprotocol op te zetten, uit te voeren en hierover te rapporteren. Je bent niet bang om vieze handen te krijgen en wilt graag bijdragen aan een duurzame landbouw en duurzame maatschappij.

Contact

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met dr. G.W.P (Gijs) van Pruissen (+31 (0) 570 667004). Je sollicitatiebrief en CV (kort en bondig) kun je e-mailen naar info@ccsenergieadvies.nl.
 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan
WKK scan
Houtverbrandingsscan
Boerderijschaal vergisting
MKB Energy CheckUp

TOOLS & DOWNLOADS
 
OptiJoule
Wat is ExerCom