Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
WERKGEBIEDEN
CCS geeft energie advies op maat en is gespecialiseerd in de volgende sectoren:
 
Agrarische sector
Midden- en Kleinbedrijf
Innovatie in biomassa
Utiliteit en zorg
Proces- en levensmiddelenindustrie
Tool- en scan ontwikkeling
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:



Werken bij CCS

Wie zijn wij?

CCS is een innovatief en hoogwaardig energie-adviesbureau. Wij bieden onze klanten een breed dienstenpakket op het gebied van energiebesparing en duurzame energie.

Tot onze kernactiviteiten behoren energiebesparing in de gebouwde omgeving, biomassavergisting in de agrarische sector en het ontwikkelen van nieuwe biobrandstoffen. Hierbij begeleiden wij onze klanten van idee tot oplevering van de geadviseerde installaties. Dit doen wij door een systematische aanpak en met veel creativiteit in een informele setting.

Wij staan voor innovatieve en grensverleggende opties, die realiseerbaar zijn. Zo hebben wij op biogasgebied een installatie ontwikkeld om op boerderijschaal  uit mest groen gas te maken.

In de gebouwde omgeving hebben wij, als eerste bij een pand aan de PC Hooftstraat in Amsterdam, een systeem gebouwd om energie uit de bodem te gebruiken voor het koelen en verwarmen van de winkel plus bovenwoningen. Wij zoeken gedreven mensen die met ons deze projecten verder willen oppakken.

Op dit moment hebben wij de onderstaande vacature(s):

Consultant Energie

Wat ga je doen?
Het motto van CCS is: Duurzaamheid wordt realiteit. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die hieraan wil meewerken. CCS is actief op het gebied van WKK, biomassa en warmte en je zult werkzaam zijn op de volgende terreinen:

- het uitvoeren en begeleiden van duurzame energieprojecten
- het uitvoeren van energiebesparingsprojecten
- het ontwikkelen van nieuwe energieconcepten (zoals rijden op biogas en mestraffinage) 
- het opzetten, coördineren en uitvoeren van Europese projecten.

Wat vragen wij van jou?
Je hebt een WO-opleiding met een achtergrond in techniek (werktuigbouwkunde is een pré) of een HBO-opleiding met enige jaren werkervaring. Kennis van duurzame energie en/of energiebesparing geniet de voorkeur. Je werkt graag op projectmatige basis. Een vereiste is dat je zowel schriftelijk als mondeling goed kunt communiceren.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een veelzijdige functie waarin je ondersteund en begeleid zal worden door ervaren consultants. Je zult naast de technische inhoud te maken krijgen met alle andere factoren die een project tot een succes maken. Er bestaat veel ruimte voor eigen ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. CCS biedt een marktconform salaris en een prestatieafhankelijke bonus. Daarnaast bieden wij een informele werksfeer.

Reageren?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met Dr. Ir. René Cornelissen op tel. 0570-667000. Jouw CV met brief kun je e-mailen naar info@ccsenergieadvies.nl.



Business Developer Energie

De MKB Energy CheckUp wordt ontwikkeld door CCS Energie-advies. CCS is een innovatief en hoogwaardig energieadviesbureau. Wij bieden onze klanten een breed dienstenpakket op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Hierbij begeleiden wij onze klanten van idee tot oplevering van de geadviseerde installaties of services. Dit doen wij in een professionele omgeving met veel ruimte voor creatieve oplossingen.

Projecten 
Het bedrijfsleven staat voor de uitdaging om de komende jaren fors te besparen op energie. Hiervoor heeft CCS Energie-advies voor het mkb de energiescan genaamd MKB Energy CheckUp ontwikkeld. Naast Nederland wordt deze scan toegepast in Polen, Italië en Spanje. De komende jaren wordt de energiescan verder doorontwikkeld en uitgebreid.
 
Dit gebeurt onder andere in het project BEST Energy CheckUp. Hier werkt CCS Energie-advies samen met TNO en twee Italiaanse partners. In dit project willen wij graag ondernemers op bedrijventerreinen begeleiden bij de inventarisatie, financiering en implementatie van duurzame energiemaatregelen om uiteindelijk een netto productie van duurzame energie realiseren.

Om deze uitdagende projecten tot een duurzaam commercieel en financieel succes te maken zoeken wij een nieuwe collega.

Wat ga je doen?
Bij CCS Energie-advies ga je inventariseren wat de zakelijke kansen zijn voor de MKB Energy CheckUp. We zijn druk bezig om de tool te verbeteren. Deze verbeteringen en de verdere uitrol zijn tot nu toe hoofdzakelijk gebaseerd op subsidiegelden. Het is echter de bedoeling dat de tool een commercieel succes gaat worden. 

Welke partijen dit succes gaan financieren is echter nog onduidelijk: gemeenten? Energieleveranciers? Banken? Dit zal jij gaan uitzoeken! Daarnaast zal je in nauwe samenwerking met de andere consultants van het MKB Energy CheckUp team betrokken zijn bij de uitrol van de scan.

Je taken zullen zijn: 
  • Uitwerken en implementeren van het verdienmodel van Best Energy CheckUp en MKB Energy CheckUp
  • Nieuwe marktkansen identificeren en aanpakken voor de MKB Energy CheckUp
  • Uitbreiden van onze portefeuille van energieadvies in de utiliteiten sector

Wat vragen we van jou?
Je hebt een WO werk- en denkniveau (of gelijkwaardig, zoals HBO met enige jaren werkervaring) op het gebied van bedrijfskunde met een feeling voor techniek. Een eventuele aanvulling met een opleiding en/of kennis van IT zou geweldig zijn.  Kennis van duurzame energie en/of energiebesparing geniet de voorkeur. Het lijkt je leuk om projectmatig te werken. Zowel schriftelijk als mondeling goed kunnen communiceren in zowel Nederlands als Engels is een vereiste. Het belangrijkst is echter een positieve instelling en uitstraling.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een veelzijdige functie waarin je ondersteund en begeleid zal worden door ervaren consultants. Naast de inhoud zal je te maken krijgen met allerlei andere factoren die een project tot een succes maken. Er bestaat veel ruimte voor eigen ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. CCS Energie-advies biedt een marktconform salaris en een prestatieafhankelijke bonus. Daarnaast bieden wij een informele werksfeer met veel ruimte voor eigen inbreng.

Reageren?
Ben jij dé kandidaat met zakelijk instinct? Reageer dan snel op deze vacature Business Developer Energie. Dit kan via info@energycheckup.nl.  Voor meer informatie bel je met Dr. Ir. René Cornelissen op 085 4872 125!

Acquisitie naar aanleiding van de genoemde vacature(s) stellen wij niet op prijs. 



 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan
WKK scan
Houtverbrandingsscan
Boerderijschaal vergisting
MKB Energy CheckUp

TOOLS & DOWNLOADS
 
OptiJoule
Wat is ExerCom