Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
WERKGEBIEDEN
CCS geeft energie advies op maat en is gespecialiseerd in de volgende sectoren:
 
Agrarische sector
Midden- en Kleinbedrijf
Innovatie in biomassa
Utiliteit en zorg
Proces- en levensmiddelenindustrie
Tool- en scan ontwikkeling
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Werken bij CCS

CCS is een dienstverlenende organisatie op energiegebied. Mensen die bij ons werken hebben een werktuigbouwkundige, chemische of natuurkundige achtergrond met een HBO- of universitaire opleiding.

Wij willen innovatief bezig zijn en de mensen die bij ons werken vinden het leuk om aan deze opdrachten mee te werken. Zij kunnen goed projectmatig werken en denken mee aan een goede afloop van het eindresultaat. Interesse in het vakgebied is groot en men vindt het uitdagend om voor een kleine organisatie te werken. 

Momenteel hebben wij de volgende vacatures:

Vacature Consultant Energiebesparing

Voor de uitbreiding van ons team op het gebied van energiebesparing zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Samen met partners zet CCS Energie-advies nu de online-tool MKB Energy CheckUp in de markt. Met deze scan willen wij MKB-ondernemers helpen energie te besparen. Het doel is dat de MKB Energy CheckUp de leidende scan in Nederland en Europa wordt op het gebied van het verduurzamen van het MKB. Momenteel wordt deze scan in vier Europese landen uitgerold.

Voor meer informatie over MKB Energy CheckUp kijk je op www.energycheckup.eu.

Wat ga je doen?

Het motto van CCS is: Duurzaamheid wordt realiteit. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die hieraan wil meewerken. CCS is actief op het gebied van biomassa, warmte en energiebesparing. Je zult werkzaam zijn op de volgende terreinen:
  • het opstarten en uitvoeren van energiebesparingsprojecten in de gebouwde omgeving en bij bedrijven
  • het ontwikkelen en uitrollen van de MKB Energy CheckUp
  • het opzetten, coördineren en uitvoeren van Europese projecten op het gebied van energiebesparing in de gebouwde omgeving
Functie-eisen

Wat vragen wij van jou?
Je hebt een HBO/WO-opleiding met een achtergrond in techniek. Affiniteit met ICT en kennis van duurzame energie en/of energiebesparing in de gebouwde omgeving strekt tot de aanbeveling. Het lijkt je leuk om projectmatig te werken. Zowel schriftelijk als mondeling goed kunnen communiceren is een vereiste. 

Wat bieden wij?

Wij bieden je een veelzijdige functie waarin je ondersteund en begeleid zal worden door ervaren consultants. Naast de technische inhoud zal je te maken krijgen met alle andere factoren die een project tot een succes maken. Er bestaat veel ruimte voor eigen ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. CCS biedt een marktconform salaris en een prestatieafhankelijke bonus. Daarnaast bieden wij een informele werksfeer.

Reageren?
Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Dr. Ir. René Cornelissen op tel. 0570-667000. Voor meer informatie over onze werkgebieden kijk je op http://www.ccsenergieadvies.nl

Je CV met motivatiebrief kun je e-mailen naar info@ccsenergieadvies.nl of sturen naar Postbus 780, 7400 AT Deventer.

Per 1 januari 2017 zijn wij gevestigd aan de Binnensingel 3, 7411 PL Deventer.


Vacature Biogas Consultant

Voor de uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een nieuwe collega op gebied van biogas. Op dit gebied is CCS een van de leidende adviesbureaus in Nederland.
Met een team van vijf mensen zijn wij actief op biogas. Dit omvat de gehele keten, namelijk van de productie van biogas met momenteel een grote nadruk op mono-mestvergisting tot de raffinage van het digestaat tot kunstmest en kunstmestvervangers. Wij zijn bezig om nieuwe concepten te ontwikkelen en in de markt te zetten, om hiermee het systeem te veranderen. Een goed voorbeeld is de ontwikkeling van de Bio-Up, waarmee op boerderijschaal biogas opgewaardeerd wordt tot Groen Gas.

Wat ga je doen?

Het motto van CCS is: Duurzaamheid wordt realiteit. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die hieraan wil meewerken. CCS is actief op het gebied van WKK, biomassa en warmte. Je zult werkzaam zijn op de volgende terreinen:

  • het uitvoeren en begeleiden van duurzame energieprojecten op biomassagebied met als specialiteit vergisting
  • het ontwikkelen van nieuwe energieconcepten (zoals rijden op biogas en mestraffinage)
  • het opzetten, coördineren en uitvoeren van Europese projecten op biogasgebied
Functie-eisen

Wat vragen wij van jou?
Je hebt een HBO/WO-opleiding met een achtergrond in techniek (werktuigbouwkunde is een pré). Kennis van duurzame energie en/of energiebesparing geniet de voorkeur. Het lijkt je leuk om projectmatig te werken. Zowel schriftelijk als mondeling goed kunnen communiceren is een vereiste.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een veelzijdige functie waarin je ondersteund en begeleid zal worden door ervaren consultants. Naast de technische inhoud zal je te maken krijgen met alle andere factoren die een project tot een succes maken. Er bestaat veel ruimte voor eigen ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. CCS biedt een marktconform salaris en een prestatieafhankelijke bonus. Daarnaast bieden wij een informele werksfeer.

Reageren?
Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Dr. Ir. René Cornelissen op tel. 0570-667000. Voor meer informatie over onze werkgebieden kijk je op www.ccsenergieadvies.nl.

Je CV met motivatiebrief kun je e-mailen naar info@ccsenergieadvies.nl of sturen naar Postbus 780, 7400 AT Deventer.

Per 1 januari 2017 zijn wij gevestigd aan de Binnensingel 3, 7411 PL Deventer.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stage of afstuderen

Als innovatief bedrijf zijn er genoeg mogelijkheden om bij CCS stage te lopen of af te studeren. Kijk naar onze website en als er een onderwerp bijzit dat je boeit, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Momenteel zoeken wij:

Stagiair die het mestprobleem oplost

Achtergrond
CCS (www.ccsenergieadvies.nl) ontwikkelt momenteel een innovatieve mestraffinage-installatie die wordt getest op proefboerderij De Marke (in Hengelo, Gelderland, onderdeel van de WUR). De veehouderij in Nederland heeft al jaren te kampen met mestoverschotten. Met name concentraties stikstof (N) en fosfaat (P) zijn aan strenge milieuregels gebonden. Afzet of verwerking van mest brengt hierdoor hoge kosten voor de boer met zich mee.
CCS heeft hier een technologisch antwoord op ontwikkeld dat zich momenteel in de laatste fase voor marktintroductie bevindt. Deze installatie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Vergisten (biogasproductie uit mest), scheiden van het digestaat waarna de natte fractie wordt verwerkt
  • P-verwijdering en verwerking tot een geconcentreerde fosfaatmeststof
  • N-verwijdering en verwerking tot een erkende stikstofkunstmest.

Opdracht

Als stagiair ga jij er voor zorgen dat de installatie op de markt gebracht kan worden. Hiertoe dien je de prestaties (P-verwijdering, N-verwijdering, energieverbruik, chemicaliënverbruik) nauwkeurig te meten én  te optimaliseren. Daarnaast leg je een link naar wet- en regelgeving en bekijk je de afzetmogelijkheden voor de geproduceerde (kunst)meststoffen.

Profiel

Wij zoeken iemand met een achtergrond in chemie en/of techniek en affiniteit met de agrarische sector. Je bent in staat om een gestructureerd meetprotocol op te zetten, uit te voeren en hierover te rapporteren. Je bent niet bang om vieze handen te krijgen en wilt graag bijdragen aan een duurzame landbouw en duurzame maatschappij.

Contact

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met dr. G.W.P (Gijs) van Pruissen (+31 (0) 570 667009). Je sollicitatiebrief en CV (kort en bondig) kun je e-mailen naar info@ccsenergieadvies.nl.
 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan
WKK scan
Houtverbrandingsscan
Boerderijschaal vergisting
MKB Energy CheckUp

TOOLS & DOWNLOADS
 
OptiJoule
Wat is ExerCom