Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Agrarische sector

MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Houtverbranding

Wanneer u een grote warmtevraag heeft, kan het interessant zijn om een houtketel te plaatsen. Houtketels zijn al snel rendabel zonder subsidie. 

De voordelen van een houtketel zijn:
  • Goedkope warmte
  • Interessant vanaf 30.000 m3 per jaar
  • Niet langer afhankelijk van de gasprijs
Het energetisch rendement van een houtketel is sterk afhankelijk van het type hout, de vorm van het hout, de hoeveelheid vocht in het hout en tot slot ook de gebruikte installatie. Voor het bepalen van het financieel rendement is het dan ook erg belangrijk om te weten welke biomassa beschikbaar is, hoe lang de biomassa gedroogd kan worden en of er leveringszekerheid is. 

Als het type en de vorm van de biomassa sterk varieert door de jaren heen dan zal er een zeer flexibele installatie gebruikt moeten worden. Deze haalt niet het maximale rendement uit de biomassa en zal qua investering relatief hoog zitten.
Bij het toepassen van bijvoorbeeld houtsnippers of pellets met een lange leveringszekerheid kan volstaan worden met een verregaand geautomatiseerde installatie met een hoog rendement. 

Het verbrandingsproces van hout verloopt in drie stappen:
  • drogen, al het vocht zal verdampt moeten worden;
  • ontgassen, uit het hout komen brandbare gassen vrij die vervolgens verbranden
  • vergassing, het verkoolde hout wordt (deels) omgezet in gas en verbrandt.
Al het vocht zal verdampt moeten worden voordat het hout haar energie af zal staan. Het vocht gehalte van het hout heeft daarom ook een directe invloed op het rendement van de installatie. 

CCS heeft een online houtverbrandingsscan ontwikkeld waarmee u kunt bepalen of een houtketel in uw situatie haalbaar is. Proberen?


 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan
Houtverbrandingsscan
Boerderijschaal vergisting

TOOLS & DOWNLOADS
 
Offline expert biogasscan
Offline expert houtverbrandingsscan