Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Agrarische sector

MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Gerealiseerde  installaties

BIOGASINSTALLATIE PORK WATT
Pork Watt is de biomassavergistingsinstallatie van Gerard Oude Lenferink. Hij heeft samen met zijn broer een varkensfokbedrijf en het mesttransportbedrijf Geb. Oude Lenferink opgezet. Gerard Oude Lenferink raakte gemotiveerd doordat hij bij het mesttransport methaan zag ontsnappen terwijl hij zelf gas moest inkopen voor zijn bedrijf. Samen met energie-adviesbureau CCS en het boekhoudkantoor H. Kroezen heeft hij vervolgens biogasinstallatie Pork Watt ontwikkeld. De installatie is gebouwd door milieusystemen Tiel met technologische ondersteuning van het Duitse bedrijf Weltec.   

De Biogasinstallatie
Het hart van de biogasinstallatie bestaat uit de vergister. Deze is opgebouwd uit betonnen prefab elementen, die per plekke aan elkaar gehecht zijn. De vergister wordt op 37ºC gehouden door vier roestvaststalen verwarmingsbuizen. De vergister heeft twee roerwerken, zoals op de foto is te zien. Het biogas dat ontstaat wordt bovenin opgevangen en ontzwaveld door het inblazen van een kleine hoeveelheid lucht.

Het biogas wordt vervolgens ontwaterd en verbrand in een gasmotor waar de elektriciteit wordt opgewekt. De vrijkomende warmte wordt voor een deel gebruikt om de vergister op temperatuur te houden. De rest van de warmte wordt voor zover nodig ingezet om de stallen op temperatuur te houden en anders weggekoeld. 

Technische gegevens
  • Vooropslag 600 m³
  • Vergister 1550 m³
  • WKK 570 kW
  • Warmtebuffer 10 m³
  • Eindopslag 4000 m³ 

BIOGASINSTALLATIE HOUBENSTEYN MILIEU
Houbensteyn is een varkenshouderij met 20.000 vleesvarkens en 4500 zeugen. Het bedrijf produceert jaarlijks ongeveer 50.000 ton aan mest. De verschillende locaties van het bedrijf liggen dicht bij elkaar. 

Houbensteyn Milieu heeft gekozen voor het vergisten van de eigen mest samen met 7.000 ton aan hoogwaardige reststromen uit de voedingsmiddelen industrie. De installatie bestaat uit twee vergisters van elk 2.000 m³ inhoud. Eind dit jaar zal er ruim 1 MW aan elektrisch capaciteit staan in de vorm van 3 MAN motoren van elk 346 kW elektrisch. Een gedeelte van de restwarmte wordt geleverd aan de eigen stallen. 

Technische gegevens
  • Menger 100 m³
  • Vergister 2 x 2000 m³
  • WKK 3 x 346 kW
  • Eindopslag 4000 m³
  • Warmteleiding naar de stallen


LOONBEDRIJF DEKKER TE PUTTEN
In augustus 2006 heeft de WKK bij het loonbedrijf Dekker te Putten de eerste kWh`s op het net kunnen zetten. De installatie bestaat uit een vergister van 2000 m³ inhoud, voorzien van een paddelroerwerk, dompelmixer en vaste stofinvoer.

Het naastgelegen foliebassin wordt gebruikt voor de opslag van digestaat, de opslag van biogas en additioneel ontzwavelingsoppervlak voor een effectieve verwijdering van het corrosieve zwavelwaterstof. Inmiddels is de installatie uitgebreid met een tweede vergister van 2.000 m³ en staan er inmiddels in totaal 3 WKK’s van 346 kWe opgesteld. Innovatief is het verwarmde foliebassin. Het verpompen van mest, co-producten en digestaat gebeurt geheel automatisch vanuit de centrale besturing. 

Technische gegevens
• Vergister 2 x 2000 m³ • WKK 3 x 346 kW

Input vergister:
Mest en coproducten


 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan
Houtverbrandingsscan
Boerderijschaal vergisting

TOOLS & DOWNLOADS
 
Offline expert biogasscan
Offline expert houtverbrandingsscan