Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Proces- en levensmiddelenindustrie

MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Integrale aanpak

De integrale aanpak is een aanpak die samen met AgentschapNL is opgezet en uitgeprobeerd middels een viertal prepilot projecten. CCS was bij twee van deze prepilot projecten betrokken, waarbij bij één van deze projecten als projectleider.

De integrale aanpak is een aanpak die zich kenmerkt door een brede analyse fase, met mensen met een multidisciplinaire achtergrond. Deze aanpak is meer geëigend voor grotere omvangrijke processen met een hoog energieverbruik. Voor kleinere en eenvoudigere processen raden wij een energiebesparingsstudie (link) aan.
De integrale aanpak kent de volgende studies. Een exergiestudie om te bepalen waar in het proces de herkomst is van de energieverliezen, die vaak pas verder downstream te zien zijn, een studie naar procesverbetering, bijvoorbeeld via een PI-scan, een studie naar warmte-integratie met behulp van een pinch-analyse en een analyse van de regeltechniek, en hoe deze kan leiden tot een optimalisatie met betrekking tot het energieverbruik. 
De exergiestudie bleek zeer zinvol te zijn voor het aanbrengen van een focus voor de optimaliseren processtappen. Hier (link naar referentieprojecten van Xella en Nyrstar) zijn twee referentieprojecten te vinden van de integrale aanpak. Afhankelijk van de benodigde disciplines en de omvang van het proces kan CCS de integrale aanpak zelf uitvoeren of in consortium met andere adviseurs.

Door de multidisciplinaire aanpak en de brainstormsessie, waar naast de adviseurs ook enkele medewerkers van de opdrachtgever bij aanwezig zijn, kan een ruim spectrum aan ideeën worden gegenereerd voor energiebesparing. Dit zijn zowel korte-termijn als lange-termijn oplossingen. Met de resultaten van de integrale aanpak kan de opdrachtgever weer een aantal jaren vooruit. De resultaten kunnen helpen bij het ontwikkelen van een lange-termijn visie voor het energievraagstuk.


 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
WKK scan

TOOLS & DOWNLOADS
 
OptiJoule
Wat is ExerCom