Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Proces- en levensmiddelenindustrie

MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Energiebesparing

Een energiebesparingsstudie is een aanpak die meer past bij kleinere industriële processen of onderdelen van een groter proces. De inhoud van een dergelijke studie wordt vrijwel altijd in overleg met de opdrachtgever bepaald.

CCS is vooral sterk in de thermische kant van productieprocessen, dus daar waar gas en/of stoom wordt verbruikt, of proceswarmte vrij komt. CCS werkt vanuit de schillenbenadering, hetgeen wil zeggen, dat eerst het productieproces geoptimaliseerd moet worden naar energieverbruik, dan kan er sprake zijn van procesintegratie, vervolgens moet gekeken worden naar de opwekking van de benodigde warmte en/of stoom en of een lokaal overschot niet elders in het proces kan worden benut.

Tenslotte kan gekeken worden of een tekort of overschot aan warmte elders benut kan worden, of van een andere locatie (bijvoorbeeld een aangrenzend bedrijf) met een warmte-overschot kan worden verkregen. CCS kan u in al deze fases adviseren. Typisch bekijken we bij één opdracht, één van deze fases.

Welke fase van toepassing is, hangt sterk af van de inspanningen die het bedrijf al eerder heeft gedaan voor de reductie van het energieverbruik, en zal in onderling overleg worden afgestemd.


 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
WKK scan

TOOLS & DOWNLOADS
 
OptiJoule
Wat is ExerCom