Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Proces- en levensmiddelenindustrie

MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Biomassa oplossingen voor uw bedrijf

CCS heeft veel expertise op de belangrijkste technieken voor energiewinning uit biomassa.  CCS is actief in het veld van biomassavergisting, biomassavergassing, biomassaverbranding en torrefactie. CCS adviseert wat het beste bij uw bedrijf past. 

Dit kan het benutten van biogas zijn in uw procesketels of warmtekrachtkoppeling ten behoeve van warmteopwekking bij uw proces. Dit biogas kan afkomstig zijn van een boer die zijn mest vergist, maar ook van een rioolwaterzuivering of een stortplaats. Als adviseur van verscheidene vergistingsinstallaties, adviseur van WKK’s en adviseur voor de industrie is CCS het ideale contactadres om u van dienst te zijn bij alle vragen die u hierover mocht hebben.

Het kan zo zijn, dat uw proces warmte nodig heeft en u geïnteresseerd bent in het verbranden van hout. Ook daarmee kan CCS u van dienst zijn. Een simpele tool om de terugverdientijd van een dergelijke installatie te bepalen, kunt u hier terugvinden. Het kan ook zo zijn, dat u in uw proces een chemicali samenstelt uit syngas. Dit gebeurt veelal met aardgas als grondstof. Dan is biomassavergassing wellicht iets voor u. Met vergassing wordt ook syngas gemaakt, waaruit u uw product kunt samenstellen. CCS heeft ervaring met meerdere vergassingsprojecten in de businesscase fase. Meer hierover kunt u hier lezen voor vergassing en voor biobrandstoffen

Torrefactie is het roosteren van biomassa. Het grote voordeel van deze methode is dat biomassastromen die in eerste instantie minder geschikt waren voor het inzetten in een proces, dat nu wel zijn. Een voorbeeld hiervan is het inzetten van getorrefieerd hout in een kolencentrale of de inzet van getorrefieerd stro in een houtketel. Zie hier voor uitgebreidere informatie.


 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
WKK scan

TOOLS & DOWNLOADS
 
OptiJoule
Wat is ExerCom