Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Exergie

MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Online bepaling exergie

De rekenroutine ExergieSchat is een instrument welke is ontwikkeld om het afschatten van exergieverliezen voor een component te vergemakkelijken. ExergieSchat kan op een eenvoudige, snelle en overzichtelijke wijze de exergie van 71 verschillende stoffen benaderen. Dit gereedschap is voornamelijk geschikt voor kleine en middelgrote productie locaties met chemische en/of thermische processen. 

Berekeningswijze
De berekeningen berusten op geïntegreerde polynoomfuncties voor de waarden van de soortelijke warmte, enthalpie en entropie. Tevens houdt de rekenroutine rekening met faseovergangen. Op de Engelstalige pagina, staat een Engelse versie van dit gereedschap.

Het gebruik van een polynoom voor de berekening van enthalpie- en entropiewaarden heeft als nadeel dat de bepaalde waarde iets afwijkt van de werkelijke waarden, welke te vinden zijn in tabellenboeken. Voor de berekening is een groot aantal gerenommeerde bronnen gebruikt. Fouten zijn nooit groter dan 5%. Voor meer informatie over het begrip exergie en/of de rekenroutine ExergieSchat kunt u een kijkje nemen op de website of een e-mail met vragen sturen.

Berekening
Voor de berekening dient er een component gekozen te worden met een temperatuur en druk. Aangezien de enthalpie en entropie berekend worden vergeleken de referentie, dient er een referentietemperatuur en een referentiedruk op te worden gegeven. De chemische exergie kan optioneel worden aangevinkt. U kunt bij zowel de temperatuur als de druk kiezen voor twee soorten eenheden. Let wel: ExergieSchat is alleen bedoeld voor gassen en vloeistoffen. Voor koolstof en zwavel is alleen de chemische exergie bruikbaar.

Klik hier om de tool ExergieSchat te starten

Voor vragen of opmerkingen over exergieschat kunt u contact opnemen met exergy@cocos.nl


 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
ExergieSchat

TOOLS & DOWNLOADS
 
OptiJoule
Wat is ExerCom