Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Innovatie in biomassa

MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Vergassing

Een veelbelovende techniek  voor de opwekking van duurzame energie is vergassing. Bij vergassing wordt biomassa omgezet in een productgas. Dit productgas kan gebruikt worden voor energieopwekking, maar ook voor de productie van biobrandstoffen of chemicaliën.  

Vergassing is vooral interessant voor droge biomassa. Een gebruikelijke brandstof is hout, maar ook bermgras en kippenmest kan worden vergast. Hout is de meest eenvoudige brandstof om te vergassen, maar ook vaak de meest dure brandstof. Bermgras en kippenmest zijn lastiger te vergassen, maar hebben geen financiële waarde, of zelfs een negatieve waarde, wat zeggen wil dat men moet betalen om het kwijt te raken. Hierdoor zijn deze brandstoffen vaak financieel interessanter.

CCS heeft veel ervaring met vergassing en heeft diverse uitgebreide haalbaarheidsstudies op dit gebied gedaan, inclusief het opzetten van een basisontwerp met begroting. Dit gaat van relatief kleine vergassers met een input van een paar ton per uur tot grote vergassers van 50 ton per uur met een investering van boven de 100 miljoen euro. Bij deze laatste investering is ook de opwerking van het productgas tot een product meegenomen. 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan

TOOLS & DOWNLOADS
 
Offline expert biogasscan