Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Innovatie in biomassa

MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Bio-Methanol & Bio-DME

Bio-Methanol en Bio-DME worden genoemd als de brandstoffen van de toekomst, ook wel de tweede generatie brandstoffen genoemd. Met dit laatste is CCS het eens, met het eerste niet. In het Chrisgas project heeft CCS veel werk gedaan aan het ontwikkelen en ontwerpen van een bio-methanol en bio-DME plant. CCS heeft aangetoond dat met de huidige technologie zo een fabriek gebouwd kan worden. 

Methanol is een alcohol die gebruikt kan worden als brandstof. In het gebruik is het vergelijkbaar met ethanol en daarmee redelijk vergelijkbaar met benzine, zij het dat het brandstof verbruik hoger ligt (door de lagere energetische dichtheid) en dat het wat beter comprimeerbaar is. In Amerikaanse race-klassen is methanol tientallen jaren probleemloos gebruikt als brandstof en wordt nog steeds gebruikt voor dragraces, tractorpulling en monstertrucks.

Daarnaast is methanol ook een basisstof voor de chemische industrie. Het wordt onder andere gebruikt voor de productie van DME, maar ook voor de productie van formaldehyde, azijnzuur en etheen en propeen, die op hun beurt ook weer basischemicali├źn zijn. Dimethylether (DME) is de lichtste ether. Het kan gebruikt worden als brandstof. Qua verbrandingseigenschappen is het vergelijkbaar met diesel. Het kan in een licht aangepaste dieselmotor gebruikt worden. DME is qua handling vergelijkbaar met LPG, het heeft een verdampingstemperatuur van -23┬░C. Onder andere de Volvo groep doet veel onderzoek naar de toepassing van DME als brandstof voor bussen en vrachtwagens.

Daarnaast wordt DME gebruikt als drijfstof voor spuitbussen en als basis voor de productie van dimethylsulfaat.

Verscheidene rapporten van CCS en andere projectpartners van het CHRISGAS project zijn hier openbaar in te zien.


 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan

TOOLS & DOWNLOADS
 
Offline expert biogasscan