Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Innovatie in biomassa

MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Torrefactie

Torrefactie is een techniek waarbij biomassa als het ware geroosterd wordt. Door het torrefactieproces kan materiaal dat eerst niet geschikt was om te gebruiken in een kolenvergasser of pelletketel wel gebruikt worden.
Bij torrefactie wordt het materiaal bros en is het veel eenvoudiger te vermalen of pelletiseren dan het oorspronkelijke materiaal. Daarnaast wordt het materiaal gedroogd zodat het per kilo en per volume meer energie bevat dan de ruwe biomassa. Het getorreficeerde materiaal kan gebruikt worden in een pelletketel voor verwarmingsdoeleinden of bijgemengd worden bij een kolenvergasser.Voor Biolake hebben we massa- en energiebalanzen opgesteld ten behoeve van hun torrefactietechniek. Daarnaast hebben we in vergassingsstudies de huidige stand van zaken onderzocht van deze opkomende manier van het bewerken van biomassa.
Voor vragen wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van torrefactie kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.

 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan

TOOLS & DOWNLOADS
 
Offline expert biogasscan