Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Tool- en scan ontwikkeling

MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Tool- en scan ontwikkeling

Een van de specialiteiten van CCS is het ontwikkelen van scans en  tools op energiegebied. De visie van CCS is dat de klant met deze scans en tools inzicht krijgt in hoeverre duurzame energie of energiebesparing haalbaar is en het zin heeft hier mee verder te gaan.

Een aantal scans en tools die in eigen beheer ontwikkeld zijn, zijn te zien op de homepage van CCS. Ook heeft CCS een aantal scans ontwikkeld voor derden. Mocht u een scan of tool willen ontwikkelen dan denken wij gaarne mee. 

CCS heeft de volgende online scans ontwikkeld:

CCS heeft de volgende tools ontwikkeld:

Simple Switch
Voor Philips heeft CCS in opdracht van Advance de CO2 scan ontwikkeld. Wij als individuen kunnen druk uitoefenen op bedrijven om met oplossingen te komen en overheden oproepen tot actie om het klimaat te beschermen. Maar wat we helemaal zelf in de hand hebben, is het terugdringen van ons eigen energieverbruik en onze eigen CO2-voetafdruk. Gewoon door elke dag de juiste keuzes te maken. Wij hebben jouw CO2-uitstoot onderverdeeld in energielabels, zodat je zicht krijgt op je energieverbruik. Label A betekent energiezuinig en label G een hoog energieverbruik en een hoge CO2-uitstoot.

We moeten proberen ons persoonlijke energielabel te veranderen van een vuurrode 'G' in een vriendelijke, grasgroene 'A'. En van kleur veranderen is helemaal niet zo moeilijk. Vervang gloeilampen door nieuwe energiezuinige verlichting, isoleer je woning, doe die benzineslurpende vierwieler de deur uit en ga carpoolen. Er zijn talloze manieren om je eigen CO2-uitstoot te verlagen. Met dit programma van Philips krijg je inzicht in je persoonlijke energiekleur en ontdek je hoe je energiezuiniger door het leven kunt gaan. Wat is jouw persoonlijke kleur? Link: http://www.asimpleswitch.com/b2c/home

Energiescan voor het MKB
De Energiescan geeft u snel en eenvoudig inzicht in het energieverbruik van uw onderneming. De Energiescan geeft aan hoeveel u kunt besparen op onder andere verlichting, verwarming en productkoeling. Ook krijgt u een benchmark te zien. Dit is een vergelijking van uw energieverbruik met bedrijven binnen uw branche.

Het invullen is heel eenvoudig. Selecteer uw branche en vul vervolgens uw elektriciteits- en gasverbruik in. U krijgt dan in een overzicht uw energiekosten en de besparingsmogelijkheden. De uitkomsten kunt u in een overzichtelijke rapportage opvragen.

Doorlichting
U kunt dieper ingaan op de mogelijkheden van energie besparen. U kiest voor de uitgebreide doorlichting en voert een aantal kenmerken in van uw gebouw en installaties. Dat leidt tot een uitgebreid advies waarin met uw specifieke omstandigheden rekening is gehouden. Ook van de doorlichting kunt u een rapportage opvragen. https://zakelijk.oxxio.nl/energie-besparen/energiescan


 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan
WKK scan
Houtverbrandingsscan

TOOLS & DOWNLOADS
 
Offline expert biogasscan
Offline expert houtverbrandingsscan