Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Utiliteit

Zorgsector
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Zwembad verwarming

Koud water
Zwembaden met koud water trekken weinig mensen. Zwembaden met een behaaglijke temperatuur daarentegen zijn een stuk populairder. Het vervelende is dat met de populariteit ook de energierekening stijgt, want dat water wordt niet uit zichzelf warm.

Gratis warmte
Terwijl het zwembad veel aardgas verstookt om het water warm te krijgen, stroomt onder de stoep behaaglijk rioolwater. Rioolwater is door het jaar heen tussen de 10 en 20°C warm. Deze warmte wordt tot nu toe nauwelijks benut. Sinds september 2013 is zwembad Tijenraan in Raalte het eerste zwembad van Nederland dat verwarmd wordt met rioolwaterwarmte! De restwarmte uit het rioolwater wordt gebruikt voor de zwembad verwarming. Natuurlijk alles met gesloten systemen zodat op geen enkele wijze het rioolwater in contact komt met het zwemwater.

Biowarmte
Behalve rioolwater kan ook biomassa gebruikt worden om het zwembad te verwarmen. Dat kan bijvoorbeeld doordat een biovergister in de buurt biogas levert aan het zwembad waar het gebruikt wordt in de ketels. Op deze manier wordt het gebruik van standaard aardgas vermeden. Het systeem kan ook nog zo aangepast worden dat er alleen een warmteleiding wordt aangelegd richting het zwembad.
In plaats van aardgas kan ook hout gebruikt worden voor de zwembad verwarming. Omdat hout evenveel CO2 opneemt als uitstoot is een houtkachel een duurzame oplossing. Met hout kunt u zo uw zwembad duurzaam verwarmen terwijl de energiekosten ook nog eens dalen!

Advies
CCS heeft ervaring met verschillende manieren van zwembad verwarming. Graag voeren wij een quick-scan uit voor uw zwembad om te kijken hoe u kosten kunt besparen bij het verwarmen van het zwemwater.

 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
WKK scan
Houtverbrandingsscan

TOOLS & DOWNLOADS