Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
< WERKGEBIEDEN
Agrarische sector

MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:Microvergisting

Interesse in mestvergisting maar geen zin in een grote vergistingsfabriek op de boerderij? Microvergisting maakt het mogelijk!

Boerderijschaal
Gas produceren uit alleen de op het eigen bedrijf geproduceerde mest. Het kan! Steeds meer bedrijven leveren installaties die gedimensioneerd zijn op de bedrijfseigen mest. Vanaf 80 melkkoeien kan een microvergister binnen 7 jaar worden terugverdiend. 

Low-budget tot high-tech
De markt voor microvergisters is nog sterk in ontwikkeling, maar nu al is er een grote diversiteit aan vergisters te krijgen. Er zijn fabrikanten die een eenvoudige mestzak leveren die gasdicht is gemaakt en verwarmd kan worden en zo functioneert als vergister. Daar tegenover staan fabrikanten die met zeer geavanceerde techniek in korte tijd een groot deel van het biogaspotentieel uit de mest halen.  CCS bekijkt graag met u de beschikbare opties. 

Zelfvoorzienend
Met een microvergister is het mogelijk om het veehouderijbedrijf zelfvoorzienend te maken qua energie. Bijvoorbeeld door na de vergister een WKK te plaatsen die zowel warmte als elektriciteit levert. Met name in de varkenshouderij kan het de moeite waard zijn om de eigen energie zelf op te wekken.
In de melkveehouderij kan het interessant zijn om een trekker op biogas te laten rijden.

Mestverwerking
Veel veehouderijbedrijven hebben te maken met een mestoverschot en een mestverwerkingsplicht. Het verwerken van mest wordt vaak gecombineerd met een boerderijschaal vergister. Enerzijds omdat vergiste mest stabieler is dan verse mest, en anderzijds omdat er vaak restwarmte overblijft die nuttig gebruikt kan worden bij het verwerken van de mest. CCS heeft verschillende concepten ontwikkelt waarbij de mest op het eigen bedrijf wordt vergist en verwerkt. Dit alles zonder dat het ten koste gaat van de standaard bedrijfsvoering. 

 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan
Houtverbrandingsscan
Boerderijschaal vergisting

TOOLS & DOWNLOADS
 
Offline expert biogasscan
Offline expert houtverbrandingsscan