Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
WERKGEBIEDEN
CCS geeft energie advies op maat en is gespecialiseerd in de volgende sectoren:
 
Agrarische sector
Midden- en Kleinbedrijf
Innovatie in biomassa
Utiliteit en zorg
Proces- en levensmiddelenindustrie
Tool- en scan ontwikkeling
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:

NIEUWS

Najaarsopenstelling SDE+

Vanaf dinsdag 3 oktober 2017 wordt de SDE+ subsidie weer opengesteld. In vier weken tijd, tot donderdag 26 oktober 17.00, is €6 miljard beschikbaar voor duurzame energieopwekking.  De subsidie wordt opengesteld voor energie uit biomassa, water, zon en wind. Evenals tijdens de voorjaarsopenstelling zijn er 3 fases met oplopende vergoedingen. 

Wijzigingen
In vergelijking met de voorjaarsronde zijn er weinig aanpassingen. De meest opvallende is dat ZonPV projecten met een vermogen <1 MW binnen 1,5 jaar gerealiseerd moeten zijn. Voor projecten met een groter vermogen geldt nog steeds een realisatietermijn van 3 jaar. Daarnaast is het maximale tarief voor ZonPV naar beneden bijgesteld  tot 11,7 €cent/kWh. 

Verlengde levensduur
Zoals eerder vermeld is deze openstelling de laatste kans voor bestaande vergisters. De categorie verlengde levensduur mest co-vergisting komt na dit jaar niet meer terug. 

Mestvergisting
In de najaarsronde kan ook weer ingediend worden voor mestvergisting. Boerderijschaalvergisting tot 400 kW en minimaal 95% mest heeft een eigen categorie met iets hogere bedragen dan co-vergisting. Mestvergisters die meer dan 400 kW willen aanvragen doen mee in de categorie mest co-vergisting. In deze categorie zijn geen capaciteitsgrenzen. De enige voorwaarde is de invoeding van minimaal 50% mest. 

Kansen
De verwachtingen voor de najaarsronde zijn overwegend positief. Binnen de SDE+ is geen budget meer voor bijstook in kolencentrales, die vooral vorig jaar veel budget opgesnoept hebben. Ook wind-op-zee doet al enige tijd niet meer mee in de algemene openstelling.  Als de trend van de voorjaarsopenstelling zich voortzet, zullen er vooral veel aanvragen ingediend worden voor ZonPV. Omdat deze aanvragen relatief klein zijn heeft dit een beperkt gevolg voor het beschikbare budget. Wij achten de kans groot dat fase 3 opnieuw gehaald wordt, wat belangrijk is voor bijvoorbeeld monovergisting met gasopwerking. 

Aanvragen
Overweegt u een aanvraag te doen in één van de categorieën, dan kan CCS Energie-advies u van dienst zijn. Ook dit voorjaar realiseerden wij 100% toekenning van onze aanvragen voor ZonPV en mono-mestvergisting. Twijfel niet, maar neem contact op met één van onze adviseurs, via 0570-667 000 of e-mail uw vraag naar info@ccsenergieadvies.nl


06-09-2018
SDE+ pot komt niet op
In tegenstelling tot voorgaande uitschrijvingen, is de SDE+ pot van dit voor ... Lees meer >>
04-06-2018
Voorjaarsronde SDE+ niet overtekend, najaarsronde in aantocht
Tot onze verrassing is de voorjaarsronde van de SDE+ niet overtekend. Dat is ... Lees meer >>
01-06-2018
Groen gas is essentieel voor Nederland
Nederland blijft tot in de verre toekomst gasverslaafd’ aldus onafha ... Lees meer >>
01-06-2018
Uitstekende gewasopname van Bio-NP producten struviet en ammoniumsulfaat
Bij mestraffinage met de Bio-NP worden de overschotten stikstof (N) en f ... Lees meer >>
   
Klik hier voor meer nieuws »
 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan
WKK scan
Houtverbrandingsscan
Boerderijschaal vergisting
MKB Energy CheckUp

TOOLS & DOWNLOADS
 
OptiJoule
Wat is ExerCom