Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
WERKGEBIEDEN
CCS geeft energie advies op maat en is gespecialiseerd in de volgende sectoren:
 
Agrarische sector
Midden- en Kleinbedrijf
Innovatie in biomassa
Utiliteit en zorg
Proces- en levensmiddelenindustrie
Tool- en scan ontwikkeling
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:

NIEUWS

Haalbaarheidsstudie biogashub Bathmen
Mestvergisting en biogas zo efficiënt mogelijk inzetten als een bron voor duurzame energie is een toepassing die je steeds vaker tegenkomt in Nederland. CCS Energie-advies is gespecialiseerd in het combineren van relatief kleine initiatieven tot één groot rendabel project.

Bathmen
In het buitengebied van Bathmen bevinden zich aan en rondom de Oxersteeg negen veehouders, met een gezamenlijke veestapel van meer dan 900 koeien en 1.800 varkens. CCS Energie-advies heeft samen met de veehouders onderzocht of het mogelijk is om elk bedrijf uit te rusten met een kleinschalige mestvergister en deze aan te sluiten op een centrale biogasleiding naar het industriegebied Kloosterweide. Het geproduceerde biogas wordt daar gebruikt om aardgas te vervangen. Uit de studie is gebleken dat dit project rendabel is voor 5 van de 9 deelnemers. Zij zullen gezamenlijk 600.000 m3 biogas produceren en leveren een besparing op van 380.000 m3 aardgas. De betrokken partijen beginnen binnenkort met de aanvraag van de omgevingsvergunning en richten een energiecoöperatie op waarin alle activiteiten worden ondergebracht.

Provincie en gemeente
De resultaten van het onderzoeksrapport zijn gepresenteerd aan de provincie Overijssel en de gemeente Deventer. Beide partijen hebben aangegeven het project te ondersteunen. CCS Energie-advies blijft bij de ontwikkeling tot aan de realisatie van het project betrokken. Gezien de belangstelling van de gemeente Deventer, wordt er door CCS Energie-advies in de vervolgfase gekeken naar uitbreiding van het project. Meer producenten van biogas en meer afnemers zullen het project nog rendabeler en bedrijfszekerder maken! 

Ziet u kansen samen met omliggende bedrijven te profiteren van biogas door een gezamenlijk project op te starten? Neem dan contact op met CCS Energie-advies op 0570 – 667 000 of e-mail naar info@ccsenergieadvies.nl


29-12-2017
SDE+ 2017-2018
Net als in de voorgaande jaren, zijn er ook dit jaar twee inschrijvingsronde ... Lees meer >>
09-12-2017
Groen Gas tanken op De Marke
Gemeente Bronckhorst zet verder in op duurzaam rijden. Eerder deze week bes ... Lees meer >>
30-10-2017
Advies van de consultants van CCS Energie-advies tijdens de RMV in Hardenberg
Ook dit jaar zijn de consultants van CCS Energie-advies aanwezig op de ... Lees meer >>
09-10-2017
MKB Energy CheckUp workshop bij het Kiemt najaarscongres
Maandag 9 oktober organiseert Kiemt haar jaarlijkse najaarscongres. Het thema ... Lees meer >>
   
Klik hier voor meer nieuws »
 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan
WKK scan
Houtverbrandingsscan
Boerderijschaal vergisting
MKB Energy CheckUp

TOOLS & DOWNLOADS
 
OptiJoule
Wat is ExerCom