Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
WERKGEBIEDEN
CCS geeft energie advies op maat en is gespecialiseerd in de volgende sectoren:
 
Agrarische sector
Midden- en Kleinbedrijf
Innovatie in biomassa
Utiliteit en zorg
Proces- en levensmiddelenindustrie
Tool- en scan ontwikkeling
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:

NIEUWS

Meldingsplicht voor bedrijven over energiemaatregelen: boetes liggen op de loer
Het stond onlangs uitgebreid beschreven in veel van de grote dagbladen: bedrijven zullen zelf moeten aantonen dat zij voldoen aan de gestelde eisen voor energiebesparing. In de provincie Gelderland, waar als proef al werd gehandhaafd op deze eisen, zijn de eerste boetes zelfs al uitgedeeld. Het nieuwe beleid is toegespitst op het halen van een van de energiedoelstellingen van 2020: een besparing van 100 PJ.

Bedrijven zijn al vele jaren verplicht om alle energiemaatregelen te nemen die zij binnen vijf jaar terug kunnen verdienen. De erkende maatregelenlijsten zijn vervolgens opgesteld om duidelijkheid te scheppen over de maatregelen die daar in bijna alle gevallen aan voldoen. Tot nu toe werd er echter nog amper toezicht gehouden op de naleving van de regels. Daar gaat nu echter verandering in komen, maakte minister Wiebes (EZK) bekend op 13 februari 2018.

De Vereniging van Nederlandse Gemeentes (NVG) gaat samen met de werkgeversorganisatie VNO/NCW de concrete uitwerking van deze plannen opstellen. Dit behelst zowel de communicatie richting ondernemers als de manier waarop de overheid dit gaat controleren. De verplichting is geldig voor bedrijven met een stroomverbruik groter dan 50.000 kWh per jaar, of die meer gas verbruiken dan 25.000 m3. Ook kleinere bedrijven kunnen echter veel geld besparen op korte termijn als ze deze erkende maatregelen ter harte nemen.

Voor ondernemers die graag op voorhand al willen weten of ze voldoen aan de gestelde eisen is er gelukkig een gratis oplossing! De MKB Energy Check-up is de online doe-het-zelf scan die aan de ondernemers laat zien welke erkende maatregelen belangrijk zijn voor zijn of haar bedrijf, en die daarbij ook het energieverbruik in kaart brengt en vergelijkt met bedrijven uit de sector. Een rapport dat het energieverbruik en de maatregelen die van toepassing zijn inzichtelijk maakt wordt automatisch gegenereerd op basis van de resultaten, dat kan worden gebruikt als startpunt van de bewijsvoering richting de toezichthouders. Tot slot is zelfs een uitgebreide database van installateurs opgenomen in de check-up, en kunnen er direct offertes worden aangevraagd na het invullen van de scan. Zo wordt de drempel om tot actie over te gaan wel erg laag!

Het is ook mogelijk om de scan in te vullen samen met een adviseur, voor een kleine vergoeding. Hierbij hoort dan ook een meer uitgebreide rapportage, waarmee u veel beter bent voorbereid op het eventuele bezoek van een toezichthouder. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op met bakker@ccsenergieadvies.nl.

14-01-2019
CCS Energie-advies ontwikkelt duurzaam tankstation bij de boer
CCS Energie-advies heeft een droom: meewerken aan duurzame landbouw. Duurzaam tr ... Lees meer >>
07-01-2019
De Groene Fabriek
De overheid heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Om dat te kun ... Lees meer >>
07-01-2019
Vergistingsinstallatie opgeleverd door CCS Energie-advies
Op de valreep van 2018 heeft CCS Energie-advies een vergistingsinstallatie m ... Lees meer >>
18-12-2018
BEST Energy CheckUp: scans voor potentieel energiebesparing en duurzame energieproductie
Maak kennis met BEST Energy CheckUp, een initiatief van CCS Energie-advies ... Lees meer >>
   
Klik hier voor meer nieuws »
 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan
WKK scan
Houtverbrandingsscan
Boerderijschaal vergisting
MKB Energy CheckUp

TOOLS & DOWNLOADS
 
OptiJoule
Wat is ExerCom