Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
WERKGEBIEDEN
CCS geeft energie advies op maat en is gespecialiseerd in de volgende sectoren:
 
Agrarische sector
Midden- en Kleinbedrijf
Innovatie in biomassa
Utiliteit en zorg
Proces- en levensmiddelenindustrie
Tool- en scan ontwikkeling
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:

NIEUWS

Leer groen boeren!

Op 19 maart heeft in Turijn de kick-off plaatsgevonden van PLANET. De doelstelling van project PLANET is het ontwikkelen van interactieve lesmethode op het gebied van duurzame energie in de agrarische sector. Hieronder vallen o.a. zonne-energie, vergisting (biogas) en mestverwerking en verbranding van vaste biomassa (bv hout).

Het project
PLANET is opgezet door vraag naar educatieve programma’s op het gebied van duurzaamheid in de agrarische sector. Het ERASMUS+ programma van de Europese Unie heeft budget vrijgemaakt om PLANET als Europees samenwerkingsproject op te zetten. Uiteindelijk zijn er negen belangenorganisaties, adviesbureaus en universiteiten uit Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Nederland bereid gevonden om de aankomende drie jaar aan het project PLANET deel te nemen.

Het interactieve educatief programma zal zich richten op een brede doelgroep bestaande uit boeren (met en zonder plannen voor duurzame energie toepassingen), studenten, trainers en adviseurs. Voor al deze doelgroepen worden op maat gemaakte lespakketten ontwikkeld die aansluiten bij de specifieke vraag van de betreffende doelgroep. Afhankelijk van de behoefte zal het lespakket bestaan uit technische vraagstukken, onderhoud, gegevens analyse, dagelijks werkzaamheden, financiële aspecten, logistiek en wetgeving.

Na het ontwikkelen en testen van de lespakketten presenteert PLANET de cursussen aan geïnteresseerden. Deelnemers kunnen zelf kiezen welke modules zij volgen. Naast het (toegepaste) theoretische gedeelte wordt er ook een groot deel als praktijkles aangeboden. Op deze manier komen alle aspecten aan bod.  Door een of meerdere PLANET cursussen te volgen kunnen deelnemers (bijv. managers, operators van biogas installaties) procesproblemen eerder detecteren, input (voeding) optimaliseren waardoor de prestaties van een installatie verbeteren en de onderhoudskosten afnemen.

CCS Energie-advies zal zich specifiek bezighouden met het ontwikkelen van het educatieve programma voor de mestvergisting- en verwerkingssector. Door de vele contacten met de agrarische sector proberen we behoeftes van de belanghebbenden en de vraag naar specifieke leerdoeleinden te vinden. Door te ontdekken waar kennis benodigd is kunnen effectief de juiste lesmethodes toepassen in de praktijk. Op deze manier werken we samen aan een groene agrarische sector.

Wilt u meer informatie over het educatieve programma van PLANET bezoek dan de website www.erasmus-planet.eu of neem contact op met Knillis van der Burg op 0570 – 667 000 / 06 – 3021 8882 of stuur een e-mail naar vanderburg@ccsenergieadvies.nl


14-12-2018
CO2 emissie stijgt fors, Nederland als gidsland
De CO2 emissie is vanaf het jaar 2000 enorm gestegen. Om een beeld te schetsen ... Lees meer >>
12-12-2018
Terugblik op workshop energiecollectieven
Dinsdag 4 december heeft CCS Energie-Advies 30 gasten mogen ontvangen voor een ... Lees meer >>
10-12-2018
CCS-Energie Advies adviseert over optimalisering van koelcircuit
Een Nederlands bedrijf met een productielocatie in Duitsland, benaderde CCS-Ener ... Lees meer >>
29-11-2018
MKB Energy CheckUp: hulp bij energiemaatregelen en meldingsplicht
Bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruiken ... Lees meer >>
   
Klik hier voor meer nieuws »
 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan
WKK scan
Houtverbrandingsscan
Boerderijschaal vergisting
MKB Energy CheckUp

TOOLS & DOWNLOADS
 
OptiJoule
Wat is ExerCom