Voorjaarsronde SDE+ 2018 niet overtekend, najaarsronde in aantocht

Voorjaarsronde SDE+ 2018 niet overtekend, najaarsronde in aantocht

Voorjaarsronde SDE+ 2018 niet overtekend, najaarsronde in aantocht

SDE+ 2018 RVO

Tot onze verrassing is de voorjaarsronde van de SDE+ 2018 niet overtekend. Dat is bijzonder. Het is al weer een hele tijd geleden dat de SDE+ niet overtekend werd. Het goede nieuws is dat alle projecten die correct zijn ingediend subsidie krijgen. Zoals wij al verwachtten zijn, door het lage tarief voor vergisting, hiervoor minder aanvragen ingediend.

Meer dan de helft van de subsidie is toegewezen aan PV zon. De andere helft grotendeels aan biomassa. Helaas wordt daarbij geen onderscheid gemaakt tussen verbranding en vergisting. Onze inschatting is dat het grootste deel van het budget naar houtgestookte biomassa installaties gaat.

Voor hernieuwbaar gas zijn tien aanvragen ingediend. Gezien het gevraagde budget (537 miljoen euro) zit hier een aantal grote aanvragers tussen.

SDE+ 2018 Biomassa Geothermie Water Wind en Zon

Voor de najaarsronde van de SDE+ 2018 is het voor vergisting vooral interessant om projecten met betrekking tot hernieuwbaar gas op boerderijschaal (onder de 400 kW) in te dienen. Naar verwachting worden de subsidieaanvragen in fase 3 allemaal toegewezen.

Waarschijnlijk blijft het tarief voor hernieuwbaar gas projecten in fase 3 hetzelfde. Bij de overige tarieven voor vergisting verwachten wij wel een stijging. Voor alle andere onderdelen kunnen wij maar één advies geven: indienen!

Meer informatie? Advies? Of ondersteuning?

Uiteraard helpen wij u graag bij het voorbereiden en het indienen van de subsidieaanvraag voor uw installatie. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen op 0570 – 667 000 of per e-mail info@ccsenergieadvies.nl. Vraagt u dan naar René Cornelissen of Berry de Jong .

Over dit artikel

4 juni 2018 / Auteur: Ing. Ruurd van Schaik

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief