Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
WERKGEBIEDEN
CCS geeft energie advies op maat en is gespecialiseerd in de volgende sectoren:
 
Agrarische sector
Midden- en Kleinbedrijf
Innovatie in biomassa
Utiliteit en zorg
Proces- en levensmiddelenindustrie
Tool- en scan ontwikkeling
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:

NIEUWS

Voorjaarsronde SDE+ niet overtekend, najaarsronde in aantocht

Tot onze verrassing is de voorjaarsronde van de SDE+ niet overtekend. Dat is bijzonder. Het is al weer een hele tijd geleden dat de SDE+ niet overtekend werd. Het goede nieuws is dat alle projecten die correct zijn ingediend subsidie krijgen. Zoals wij al verwachtten zijn, door het lage tarief voor vergisting, hiervoor minder aanvragen ingediend. 

Meer dan de helft van de subsidie is toegewezen aan PV zon. De andere helft grotendeels aan biomassa. Helaas wordt daarbij geen onderscheid gemaakt tussen verbranding en vergisting. Onze inschatting is dat het grootste deel van het budget naar houtgestookte biomassa installaties gaat. 
Voor hernieuwbaar gas zijn tien aanvragen ingediend. Gezien het gevraagde budget (537 miljoen euro) zit hier een aantal grote aanvragers tussen. 

Voor de najaarsronde van de SDE+ is het voor vergisting vooral interessant om projecten met betrekking tot hernieuwbaar gas op boerderijschaal (onder de 400 kW) in te dienen. Naar verwachting worden de subsidieaanvragen in fase 3 allemaal toegewezen. 
Waarschijnlijk blijft het tarief voor hernieuwbaar gas projecten in fase 3 hetzelfde. Bij de overige tarieven voor vergisting verwachten wij wel een stijging. Voor alle andere onderdelen kunnen wij maar één advies geven: indienen! 

Uiteraard helpen wij u graag bij het voorbereiden en het indienen van de subsidieaanvraag voor uw installatie. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen op 0570 - 667 000 of per e-mail info@ccsenergieadvies.nl. Vraagt u dan naar René Cornelissen of Berry de Jong . 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 

TOOLS & DOWNLOADS