Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
WERKGEBIEDEN
CCS geeft energie advies op maat en is gespecialiseerd in de volgende sectoren:
 
Agrarische sector
Midden- en Kleinbedrijf
Innovatie in biomassa
Utiliteit en zorg
Proces- en levensmiddelenindustrie
Tool- en scan ontwikkeling
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:

NIEUWS

Groen gas is essentieel voor Nederland

Nederland blijft tot in de verre toekomst gasverslaafd’ aldus onafhankelijk milieu-expert Jan Paul van Soest in Trouw. Niet aan aardgas maar aan groen gas verkregen uit organische reststromen, zeewier en mest.

Met het dichtdraaien van de aardgaskraan en de blijvende vraag naar gas, groeit het belang van de productie van groen gas. Dat de vraag naar gas nooit helemaal verdwijnt heeft te maken met de productieprocessen in de zware industrie. Groen stroom en aardwarmte kunnen niet voorzien in de noodzakelijke hoge temperaturen in de deze productieprocessen. De enige duurzame energievorm die deze hoge temperaturen wel kan bereiken is groen gas. In 2018 is de groen gas productie nog veel te laag om aan de vraag van de zware industrie te kunnen voldoen (slechts 100 miljoen m3). Om aan de vraag van  de zware industrie te voorzien streeft de gassector naar een productie van 11 miljard kuub groen gas in 2050.

Groen gas en de rol van de veehouder
De Nederland overheid is er veel aan gelegen niet afhankelijk te worden van buitenlandse gasleveranciers. Ook het behalen van de klimaatdoelen van Parijs, om meer schone vormen van energie te realiseren, is van nationaal belang. Groen gas is nodig om deze energietransitie te laten slagen. Om het aandeel groen gas te verhogen en de beoogde productie van 11 miljard kuub gas te realiseren, is de agrarische sector onmisbaar. Relatief grote veehouderijen, rijke mest (met een hoog biogaspotentieel) en een goed gasnet zijn essentieel voor de groen gas productie uit mest. Dit biedt interessante kansen voor Nederlandse veehouders. Zowel nu, als in de toekomst.

1 miljard kuub groen gas in 2030 
 Volgens brancheorganisatie Groen Gas Nederland is de productie van 1 miljard kuub groen gas uit mest in 2030 reëel. Of deze hoeveelheid daadwerkelijk gehaald wordt hangt af van de nationale urgentie en de financiële voorwaarden om mestvergisters te realiseren. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie is de verwachting dat de voorwaarden om groen gas te produceren gunstiger worden.

Meer informatie?
CCS Energie-advies ondersteunt boeren, provincies en organisaties om mestvergistingsprojecten te realiseren. Wij adviseren u graag op het gebied van biogas, groen gas, subsidies en vergunningen om het hoogste  rendement te uit uw installatie te halen. Wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact op met Knillis van der Burg op 0570 – 667 000 of stuur een e-mail aan info@ccsenergieadvies.nl Dit artikel is gebaseerd op een artikel uit Trouw d.d. 27 april 2018 en kunt u hier terugvinden.

14-12-2018
CO2 emissie stijgt fors, Nederland als gidsland
De CO2 emissie is vanaf het jaar 2000 enorm gestegen. Om een beeld te schetsen ... Lees meer >>
12-12-2018
Terugblik op workshop energiecollectieven
Dinsdag 4 december heeft CCS Energie-Advies 30 gasten mogen ontvangen voor een ... Lees meer >>
10-12-2018
CCS-Energie Advies adviseert over optimalisering van koelcircuit
Een Nederlands bedrijf met een productielocatie in Duitsland, benaderde CCS-Ener ... Lees meer >>
29-11-2018
MKB Energy CheckUp: hulp bij energiemaatregelen en meldingsplicht
Bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruiken ... Lees meer >>
   
Klik hier voor meer nieuws »
 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan
WKK scan
Houtverbrandingsscan
Boerderijschaal vergisting
MKB Energy CheckUp

TOOLS & DOWNLOADS
 
OptiJoule
Wat is ExerCom