Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
WERKGEBIEDEN
CCS geeft energie advies op maat en is gespecialiseerd in de volgende sectoren:
 
Agrarische sector
Midden- en Kleinbedrijf
Innovatie in biomassa
Utiliteit en zorg
Proces- en levensmiddelenindustrie
Tool- en scan ontwikkeling
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:

NIEUWS

CCS Energie-advies ziet het zonnig in… Met zonnepanelen

Makkelijk toepasbaar. Goedkoop. Duurzaam. Zeer rendabel.

Zomaar een greep uit de voordelen van zonnepanelen. In een gebouwde omgeving is een zonnepaneel een goedkope, goed toepasbare en bovendien duurzame manier om energie op te wekken, zelfs als het paneel minder gunstig ligt. Voordat je een panelenboer in de arm neemt, kijk je eerst naar je elektriciteitsaansluiting (in Ampère of A) en verbruik (kWh). Dat bepaalt in veel gevallen hoe je de zonnepanelen het beste terugverdient.

Salderen
MKB-ers zijn over het algemeen kleinverbruikers en hebben een elektriciteitsaansluiting van 3 x 80 A of lager en een jaarverbruik grofweg tussen de 0 en 100.000 kWh. Zij mogen zogenaamd ‘salderen’. Salderen houdt in dat ze op hun jaarlijkse energieafrekening, de opgewekte zonnestroom mogen aftrekken van het verbruik, tegen hetzelfde bedrag. Voor de beeldvorming: Dat is gemiddeld 15-20 cent per kWh, afhankelijk van het verbruik. Zonnepanelen zijn inmiddels dusdanig goedkoop, dat de terugverdientijd 6 à 7 jaar is.

Energie-investeringsaftrek (EIA) en Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Naast dat bovenstaande benamingen geweldig mooie Scrabblewoorden zijn, legt CCS Energie-advies uit wat we hiermee kunnen. Als MKB’er kun je gebruik maken van Energie-investeringsaftrek (EIA) en Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Door de aanschaf van de zonnepanelen mag, bovenop de gebruikelijke afschrijving, een extra bedrag worden afgetrokken van de bedrijfswinst. Door het belastingvoordeel kan het in gunstige gevallen leiden tot het terugverdienen van de panelen in 3 jaar.

Subsidieregeling Duurzame Energie (SDE)
Een grootverbruiker wordt gekenmerkt door een netaansluiting groter dan 3 x 80 A. Een grootverbruiker mag niet salderen. Wel is de Subsidieregeling Duurzame Energie (SDE) van toepassing. Hiermee krijg je, ongeacht het verbruik, voor 15 jaar een vast bedrag per kWh zonnestroom. Momenteel wordt er 10 cent per kWh vergoed. Indien een organisatie geen grootverbruikersaansluiting heeft maar wel een groot dak vol wil leggen met zonnepanelen, kan de aansluiting worden vergroot naar groter dan 3 x 80 A, afhankelijk van de aansluitkosten.

Energielabel wordt verbeterd
Dit was nog niet alles. Zonnepanelen zorgen naast een duurzame uitstraling van een organisatie, ook voor een verbetering van het energielabel en lagere verbruikskosten, welke leiden tot een hogere verkoopwaarde. De labels krijgen een verplichtend karakter; zo moeten in 2023 (dat is al over vier jaar!) kantoren minimaal label C zijn. Met het gebruik van zonnepanelen van enkele tientallen vierkante meters kunnen bedrijven vrij simpel en vlot het label met één stap terugbrengen.

CCS Energie-advies ziet het zonnig in voor de zonnepanelen in de gebouwde omgeving! Neem voor meer informatie en uitgebreid advies contact op met Gijs van Pruissen of Ferdi Hummelink via 0570 – 667 000 of stuur een bericht naar info@ccsenergieadvies.nl.



07-01-2019
De Groene Fabriek
De overheid heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Om dat te kunnen bewerkstelligen, zijn er stappen nodig. Bedrijven en industrie vor ... Lees meer >>
07-01-2019
Vergistingsinstallatie opgeleverd door CCS Energie-advies
Op de valreep van 2018 heeft CCS Energie-advies een vergistingsinstallatie met mestverwerking opgeleverd. De installatie werd geplaatst bij het be ... Lees meer >>
18-12-2018
BEST Energy CheckUp: scans voor potentieel energiebesparing en duurzame energieproductie
Maak kennis met BEST Energy CheckUp, een initiatief van CCS Energie-advies en TNO. Het BEST-initiatief ondersteunt lokale organisaties en ondern ... Lees meer >>
14-12-2018
CO2 emissie stijgt fors, Nederland als gidsland
De CO2 emissie is vanaf het jaar 2000 enorm gestegen. Om een beeld te schetsen ... Lees meer >>
12-12-2018
Terugblik op workshop energiecollectieven
Dinsdag 4 december heeft CCS Energie-Advies 30 gasten mogen ontvangen voor een ... Lees meer >>
10-12-2018
CCS-Energie Advies adviseert over optimalisering van koelcircuit
Een Nederlands bedrijf met een productielocatie in Duitsland, benaderde CCS-Ener ... Lees meer >>
   
Klik hier voor meer nieuws »
 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan
WKK scan
Houtverbrandingsscan
Boerderijschaal vergisting
MKB Energy CheckUp

TOOLS & DOWNLOADS
 
OptiJoule
Wat is ExerCom