Home CCS Nieuws Wie zijn wij Wat doen wij Werken bij CCS Bekijk onze nieuwsbrief Contact
WERKGEBIEDEN
CCS geeft energie advies op maat en is gespecialiseerd in de volgende sectoren:
 
Agrarische sector
Midden- en Kleinbedrijf
Innovatie in biomassa
Utiliteit en zorg
Proces- en levensmiddelenindustrie
Tool- en scan ontwikkeling
MEER WETEN?
Neem dan contact met ons op. Bel 0570-667 000 of
stuur een e-mail
Aanmelden nieuwsbrief
Nu ook te volgen via:

NIEUWS

Vergistingsinstallatie opgeleverd door CCS Energie-advies

Op de valreep van 2018 heeft CCS Energie-advies een vergistingsinstallatie met mestverwerking opgeleverd. De installatie werd geplaatst bij het bedrijf van Hans Nijkamp, in Bathmen, in de buurt van Deventer. De installatie verwerkt mest tot een dikke fractie, een mineraalarme, dunne fractie en twee soorten kunstmestvervangers. In de loop van dit jaar zal de vergistingsinstallatie worden aangesloten op een biogashub. Aan deze biogashub zullen, samen met deze installatie, nog vier vergisters worden aangesloten. Deze gaan verschillende bedrijven in Deventer van biogas voorzien. Daarnaast is deze installatie uitgerust met een andere innovatieve installatie. In een nieuw ontwikkelde eendenkroosvijver wordt onderzocht in hoeverre het mogelijk is koeien te voeren met eendenkroos als eiwitbron. 

Een vergistingsinstallatie bestaat uit een complex van verschillende onderdelen. De verse mest, direct uit de stal, gaat naar een mono-mestvergistingsinstallatie, waar het gedurende 35 dagen wordt vergist. Daarna wordt het gescheiden in een dikke en een dunne fractie. De dunne fractie gaat naar de struvietreactor, waar het wordt gemengd met een magnesium verbinding. Hierdoor ontstaat er struviet. Dit wordt vervolgens, door een speciaal ontwikkelde scheider, afgescheiden tot een hoog geconcentreerde fosfaat meststof. 

Vervolgens wordt de dunne fractie, met behulp van biogas, verwarmd tot 700C, waardoor er ammoniak in de gasfase komt. Het biogas dient als energiebron voor de stikstofstripper. De ammoniak wordt met behulp van zwavelzuur gebonden tot de kunstmestvervanger ammoniumsulfaat. Wat overblijft is een mineraalarme, dunne fractie. 

De dikke fractie heeft na het persen een droge stof gehalte van 35%. Dit wordt ingezet in de boxen van de koeien, of direct als meststof op het land gebracht. 

Naast de vergister is ook een nieuw concept van een eendenkroosvijver ontwikkeld. Hier wordt onderzocht onder welke omstandigheden de eiwitproductie het hoogst is en in hoeverre dit past in het menu van het melkvee. 

De vergistingsinstallatie zal in het voorjaar van 2019 officieel in bedrijf gesteld worden. Om bij dit moment stil te staan, wordt er een symposium over de installatie en de biogashub georganiseerd. In februari zullen de uitnodigingen verstuurd worden. 


07-01-2019
De Groene Fabriek
De overheid heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Om dat te kunnen bewerkstelligen, zijn er stappen nodig. Bedrijven en industrie vor ... Lees meer >>
07-01-2019
Vergistingsinstallatie opgeleverd door CCS Energie-advies
Op de valreep van 2018 heeft CCS Energie-advies een vergistingsinstallatie met mestverwerking opgeleverd. De installatie werd geplaatst bij het be ... Lees meer >>
18-12-2018
BEST Energy CheckUp: scans voor potentieel energiebesparing en duurzame energieproductie
Maak kennis met BEST Energy CheckUp, een initiatief van CCS Energie-advies en TNO. Het BEST-initiatief ondersteunt lokale organisaties en ondern ... Lees meer >>
14-12-2018
CO2 emissie stijgt fors, Nederland als gidsland
De CO2 emissie is vanaf het jaar 2000 enorm gestegen. Om een beeld te schetsen ... Lees meer >>
12-12-2018
Terugblik op workshop energiecollectieven
Dinsdag 4 december heeft CCS Energie-Advies 30 gasten mogen ontvangen voor een ... Lees meer >>
10-12-2018
CCS-Energie Advies adviseert over optimalisering van koelcircuit
Een Nederlands bedrijf met een productielocatie in Duitsland, benaderde CCS-Ener ... Lees meer >>
   
Klik hier voor meer nieuws »
 
Postadres: Postbus 780 7400 AT DEVENTER Bezoekadres: Binnensingel 3 7411 PL DEVENTER           Tel. 0570-667000            Email: info@cocos.nl
ONLINE SCANS
 
Biogasscan
WKK scan
Houtverbrandingsscan
Boerderijschaal vergisting
MKB Energy CheckUp

TOOLS & DOWNLOADS
 
OptiJoule
Wat is ExerCom